Založ si blog

Výpredaj Slovenska napreduje (aspoň niečo)

Podľa odborníkov údajne 20 % poľnohospodárskej pôdy je v rukách zahraničného kapitálu. Slovensko začína splácať prístupový dlh voči Európskej únii. Trh sa otvára aj pre fyzické zahraničné osoby. Čo to znamená – západné krajiny otvorili pre nás už aj na západe trh práce za polovičné odmeny a Slovensko bude platiť tým najcennejším a to je pôdou, ktorá živila Slovákov tisícročia.  Možno to znie konzervatívne, ale až teraz chápem bieloruského prezidenta Lukašenka prečo leží v žalúdku západnej Európy. Pôda je majetok a národné bohatstvo Bieloruských občanov – každý môže na nej robiť, podnikať a hospodáriť, ale vždy bude vo vlastníctve občana Bieloruska. Na Slovensku sme sa vypredali ako banánová republika v 70 rokoch minulého storočia. Tieto krajiny už na to prišli a vypovedali poslušnosť zahraničnému kapitálu a nás tam ženie celé politbyro Slovenska.

 

Vláda SR sa rozhodla podporiť nákup pôdy od štátu cestou Slovenského pozemkového fondu a chce vstúpiť  aj na realitný trh s pôdou v prospech slovenských poľnohospodárov. Žiaľ ten veľký reštitučný batoh prinavrátenia pôdy pôvodným vlastníkom neukončila a pozemkové úpravy svojím slimačím tempom majú termín ukončenia v nedohľadne. V rámci pozemkových úprav štát nebude disponovať pôdou a potom môže vystupovať v tomto procese ako chudobný duchom a ešte aj kapitálovo impotentný. Reštituenti dostanú financie na náhrobné kamene a pôda neznámych vlastníkov sa rozpredá pričom sa už pamätá na to ako sa za štátom stanovené  ceny pozemkov financie uložia v depozite pre neznámych vlastníkov.

Pôda ako základný výrobný prostriedok roľníka je ako sústruh pre sústružníka. Trhová cena pôdy inflačnou špirálou prerástla v nedohľadno pre slovenského roľníka, ale rovno k rukám k pôdnym pirátom, špekulantom a finančníkom.

Prví agrárni pionieri zabúchali na brány SZRB ohľadom úverov a výsledok nie taký ako očakávali. Doba splácania je síce až do 15 rokov, ale má to háčik v podobe čarovnej formulky. Ak nájomca na konci nebude môcť splácať úver pôda prepadne v prospech Pozemkového fondu a ten ju zo zákona posunie inému. Čo to znamená? Bežná vecička ak ku koncu splátkového obdobia sa roľník zaviaže zobrať úver za 200 tis. € a splatí 90% 180 tis € a dostane sa do ťažkostí pôda prejde na SPF a finančná skupinka je vysmiata za 20 tis € a úroky doplatí rozdiel vyrovná záväzky voči ,,štátnej“ banke SZRB a štát je uspokojený a skupinka má pôdu za 20 tis. € v hodnote 200 tis. €. Pýtam sa kto zaručí farmárovi istotu, že sa nebude predávať z tohto čistého korupčného prostredia ako je SR USB kľuč s databázou dlžníkov – ak si zistia slabšie stránky aj podniku cez veriteľov sa tak elegantne dostane do podniku ako do kuchyne a môže si variť svoju polievočku. Prečo by to robili – odpoveď jednoduchá peniaze sa v pôde neznehodnocujú ako v bankách a kde by utopili svoje ,,ťažko zarobené“ eurička predstavitelia politickej verchušky a oligarchovia. Dôvera v štátnu banku u normálnych občanov je ako dôvera vo vojenské spravodajstvo. V SZRB menia vedenie a krajských šéfov podľa politických nominácií a nie podľa odbornosti – dnes po väčšinou funkcie obsadili zástupcovia SMERU – politický aktivisti, ktorí neuspeli v podnikateľskom prostredí a sú takí odborníci s praxou asi ako mám ja osobne s riešením využitia energie s Niagarských vodopádov – nebol som tam, ale keď zaplatia prečo nie. Preto je pre roľníka istejšie a jednoduchšie radšej navštíviť súkromnú banku. Vyššia anonymita a ochrana údajov o podniku nakoľko politická chobotnica s hlavou hydri má štátne inštitúcie tak prebádané a zabezpečené ako Široký stavebné úrady od podateľni na obvodnom úrade až po ministerstvo najpracovitejšieho štátneho politika Počiatka, ktorého ročný príjem ministra je z jeho zárobkom mimo ministrovania len diéta a cestovné. Takto elegantne vládna jediná spravodlivá strana SMER pripravila si pôdu na najbližšie obdobie z hľadiska investovania privátnych peňažných prostriedkov. Starý otec by povedal jabĺčko je pekné len má vnútornú hnilobu jadierka hnijú, ale vyzerá jabĺčko pekne a môže sa predať ak nemáš charakter lebo my vieme, že hnije, ale kupujúci o tom nevie. Tieto skúsenosti som získal od riaditeľov poľnohospodárskych spoločností. firiem ako aj farmárov – je to riziko treba na to upozorniť je to pasca pre finančné klany a sponzorov politickej oligarchie a ostatných dobrodruhov na pranie špinavých peňazí vrátane vládnej dvoj koalície Penta a J&T. Možno násna Liptove pustia si porieť krásy Slovenska aj podnikatelia z Honkongu.

Roľník si je vedomý rizika spojeného s trhovým prostredím. Vždy a v každej krajine na pôde hospodária tí čo tomu rozumejú a vlastníci im vždy pôdu dávali do prenájmu. Absolútne vlastníctvo poľnohospodárskej pôdy  pre podnik by často znamenal ekonomickú sebe vraždu. Všetci musia zvážiť mieru únosnosti tohto rizika a vytvoriť si fliačik na slovenskej hrude, kde si môže povedať ešte toto je naša slovenská matka zem.

 

http://aktualne.atlas.sk/slovensku-podu-uz-zahranicie-skupuje-mnohi-varuju-pred-rizikami/slovensko/spolocnost/

Kde smeruje komjatická agrárna ideológia z Dobrovičovej ulici.

20.05.2014

Na nemohúcnosť agrárnych expertov z Európskeho parlamentu a byrokratického šimľa Európsku komisiu si roľník pomaly zvyká. Zakrivenosť uhoriek a banánov, zákaz domácej výroby semienok a množstvo iných doslova až humorných excesov už patrí k bruselskému agrárnemu folklóru. Ideologická kríza európskej politiky sa prehlbuje. Británia a Francúzsko sa dostáva do [...]

Predaj pôdy na Slovensku vďačná agenda pre politikov.

04.05.2014

Keď duneli delostrelecké salvy a ohňostroj na krásnom modrom Dunaji 1. mája 2004 v Bratislave ani sme si neuvedomili, že Slovenská republika stráca pôdu pod nohami nie len obrazne, ale aj v skutočnosti. Plnením negociačných, asociačných a aproximačných podmienok sme si neuvedomil, že odovzdávame bez výstrelu aj našu rodnú hrudu. Zem, ktorá bola vykúpená krvou a potom [...]

Umieračik slovenského potravinárstva už vyhráva prvé noty.

08.04.2014

Počas novembrovej revolúcie keď nám z tribún protagonisti revolúcie Kňažko s Budajom nadšene vysvetľovali, že už občania nebudú kupovať pochybné socialistické potraviny s pochybnou kvalitou všetci sme čakali zmenu. Tá prišla – občan skandoval na námestiach našich miest a po otvorení hraníc nám susedia z Rakúska nakupovali plné kufre potravinárskych výrobkov, [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 67809x
Priemerná čítanosť článkov: 4521x

Autor blogu

Kategórie